Ijs Elfstedenhal “Siberisch snel” tijdens gewestelijke wedstrijd

Hoe kouder, hoe beter” staat sinds zondag in het spreekwoordenboek van de schaatsers in Leeuwarden. Of lag het toch aan die paar dagen gedwongen rust door de storing in de Elfstedenhal? De conclusie van zondag was dat de schaatsers verrekte snel reden tijdens de gewestelijke wedstrijden en de wedstrijden om de Fryslan Cup.

Vooraf waren er de nodige twijfels. Zaterdag klaagden de schaatsers over het hobbelige ijs. En bovendien was het ook nog het ook nog eens Siberisch koud in de ijshal. Dat schijnt weer iets slechts met luchtweerstand te doen. Kortom: allerlei onzekere factoren. En daar houden schaatsers niet zo van. We zouden dus wel zien wat er zondag zou gebeuren.

En we zagen het gebeuren. Want wat niemand verwachtte, gebeurde toch. Heel veel schaatsers van de Ferwerter Iisclub reden boven verwachting goed. Er werden heel wat PR’s gereden Sommigen reden zelfs hun Thialf-tijden aan flarden. Conclusie: de Elfstedenhal was “Siberisch snel”

Volgende week rijden we de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Dan staan de clubwedstrijden van de Ferwerter Iisclub op het programma. Als het goed is, werkt de verwarming in de ijshal dan weer. Dan zouden de tijden door een lagere luchtweerstand nog sneller moeten zijn dan vandaag. En als dat niet zo is? Dan zetten we de verwarming gewoon weer tien graden lager.

Klik hier voor  alle uitslagen van de wedstrijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.