Geen snoep, wel mooie tijden op Sint Maarten

Een aantal leden van de  Ferwerters liet de lampionnen maandagavond aan zich voorbijgaan. Ze trokken voor de strijd om de Fryslân Cup naar Thialf in Heerenveen.

De meeste schaatsers namen maandagavond de snelheid van de clubwedstrijd mee het ijs op. Dat kwam goed uit, want het draaide deze avond in Thialf om de korte afstanden. Voor de jongste pupillen stonden er twee 300 meters op het programma, de oudste pupillen reden een 300 meter en een 500 meter. De Junioren B en C richtten zich op de supersprint met twee keer een 100 meter en twee keer een 300 meter op het programma.

De ijsomstandigheden in Thialf waren uitstekend. De meeste Ferwerters overtroffen zichzelf vanavond. Een aanzienlijk aantal nam één of meer PR’s mee in de tas naar huis. Daarmee deden ze uiteraard goede zaken voor het klassement van de Fryslân Cup. Binnenkort volgen de nieuwe tussenstanden, maar onder andere Janna Wietske van den Ende(jongste pupillen meisjes), Mayke Vriesinga(dames Junioren C), Mats Bendijk(heren Junioren C), Jildou Hoekstra(dames Junioren B) en Lars Straver( heren Junioren B) pakten vanavond heel wat punten mee. 

Zo zien we al heel Ferwerters terug in de top van de verschillende klassementen. Op 8 december is er weer een nieuwe wedstrijd om de Fryslân Cup. Dan is er weer een nieuwe kans op succes!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.