Dubbele winst Ferwerters tijdens Mass Start in Elfstedenhal 

Zondagmiddag was er in de Elfstedenhal een Mass Start voor Junioren B en C. De klassementen werden gescheiden in een snelle groep(A-categorie)  en een minder snelle groep(B-categorie). In beide categorie was er succes voor rijders van de Ferwerter Iisclub.

Helaas was het door het beperkte aantal deelnemers een wat matte wedstrijd. Alleen tijdens de drie premiesprints spanden de de schaatsers zich echt in om extra punten voor het eindklassement te pakken. Alleen Ferwerter Lars Straver plaatste enkele ronden voor einde een schijnaanval om het tempo in de groep te verhogen. Helaas zonder het gewenste effect.

De finale aanval kwam uiteindelijk van een andere Ferwerter. Samuel Jansen plaatste ruim een ronde voor het einde een demarrage. Alleen Lars Straver kon zijn versnelling beantwoorden. Het duo reed in hoog tempo weg van de rest van de groep. Samuel hield in de laatste bocht het gat goed dicht, waardoor Lars niet binnendoor kon duiken en voorbij zijn maatje kon. Samuel pakte daarmee een verdiende overwinning in de A-categorie.

Achter het snelle duo sprintte de anderen voor de derde plek in de A-categorie en de ereplaatsen in de B-categorie. Ook daar won een Ferwerter. Wessel Wijnja was de anderen te snel af in de sprint en mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium om zijn bloemen in ontvangst te nemen.

Ondanks dat er weinig deelnemers waren, was het enthousiasme erg groot. Toch hopen we de volgende keer op meer deelnemers, zodat er nog meer strijd op het ijs ontstaat. De eerstvolgende Mass Start is in januari. Noteer hem vast op je bucketlist voor 2020!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.