Clubwedstrijd Ferwerter Iisclub weer geslaagd, mede dankzij De Eskimo’s

Het is altijd maar weer de vraag hoe een clubwedstrijd verloopt. Gelukkig waren er zondag weinig incidenten. Hier en daar een ongelukkige valpartij en wat materiaalpech. Maar gelukkig zonder nare gevolgen.

Gezellig druk. Zo kun je de clubwedstrijd van zondagmiddag het beste omschrijven. Al ruim voor de klok van vier uur stond er een lange rij schaatsers om zich aan te melden. Daaronder ook een aantal leden van STC De Eskimo’s. STC De Eskimo’s organiseerde voor het eerst een clubwedstrijd en kon dat mooi samen met de Ferwerter Iisclub doen.

De gecombineerde wedstrijd was een succes. Nog meer deelnemers en dus nog meer kans spannende ritten. En spannende ritten waren er zeker. Jong en oud streden alsof het om een wereldtitel ging. Maar ja, clubwedstrijden zijn dan ook de allerbelangrijkste wedstrijden. Regelmatig viel de beslissing pas op de meet. Het publiek langs de kant smulde van de mooie wedstrijden.

Soms waren de uitslagen verrassend. De komende maanden valt er weer genoeg te plagen op de baan over de uitslagen van de clubwedstrijd. De winnaars kunnen lachen en de anderen zullen hun messen slijpen op weg naar de Hutspotrace in februari volgend jaar. Dan zullen ook de definitieve klassementen worden opgemaakt.

De marathons waren weer een verhaal apart. Waar de oudere categorieën de wedstrijden tactisch benaderen met een laag aanvangstempo, vliegen de jonkies er meestal vol in vanaf de start. Vaak gaat dan aan het einde van de wedstrijd het lichtje uit. Geen probleem!  Het publiek langs de kant schreeuwt je wel naar finish. Clubmarathons zijn tenslotte er om te leren. Als morgen tijdens Sint Maarten het lampje maar weer brandt.

De uitslagen zijn op dit moment nog niet bekend. Maar er zijn zondag heel wat PR’s gesneuveld. Ook maakten veel jonge schaatsers hun wedstrijddebuut. Gezien de enthousiaste van deze rijders en hun ouders verwachten we binnenkort weer heel wat nieuwe schaatsers op de gewestelijke wedstrijden te zien. Want een clubwedstrijd smaakt natuurlijk naar meer!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.