Opnieuw landelijk marathonsucces voor Ferwerters

Na de overwinningen van vorige week tijdens de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup in Amsterdam, was het zaterdagavond in Den Haag opnieuw raak voor de Ferwerter Iisclub. Deze keer stond er een ander lid van de Ferwerter Iisclub op de hoogste trede van het podium. 

Harm Visser won zaterdagavond de wedstrijd in de Heren Beloftendivisie. Het pas 18-jarige talent uit De Westereen, uitkomend voor Bouwpartners, wist de massasprint te winnen voor Ruud Slagter en Tom den Heijer.  De wedstrijd was behoorlijk onrustig met diverse aanvalspogingen en een heel vervelend incident vlak voor het einde van de wedstrijd, waarbij een schaatser lange tijd op het ijs bleef liggen. Na een gedwongen herstart werd de wedstrijd beslist tijdens een lange sprint van vijf rondes. Daarin toonde Harm Visser zich dankzij de steun van zijn ploeg het sterkste.

Marijke Groenewoud liet op De Uithof zien dat ze geen eendagsvlieg is. De tweede wedstrijd in de Top Divisie Dames eindigde in een massasprint. Daarin hoefde Marijke Groenewoud alleen Francesca Lollobrigida voor zich te dulden. Dankzij dit sterke optreden mag de rijdster van ZiuZ ook de volgende marathon weer in het leiderspak rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.