Mooie baanmarathon in de Elfstedenhal

Marathonschaatsen is leuk. Niet alleen op absoluut topniveau, maar ook tijdens een baanmarathon, waar jong talent en liefhebbers met veel plezier hun rondjes rijden. Dat bewijs leverden de deelnemers aan de baanmarathon zondagmiddag in de Elfstedenhal. 

Eerst maakten de jonkies er een spektakel van. De strijd was hard, soms was er een valpartij. Maar het bleef spannend tot op de eindstreep. De jury moest de fotofinish raadplegen om te zien wie er had gewonnen. Helaas stonden er bij de Pupillen geen Ferwerters op het podium. Maar dat wil niet zeggen dat ze het niet goed deden. Ze reden voor wat ze waard waren. Zo’n eerste marathon is best spannend. De volgende keer zal het nog beter gaan.

Bij de Junioren C lag Elbrich Nicolay op medaillekoers. Ze reed mee in een achtervolgende groep achter een eenzame koploper. Tijdens de laatste ronde koos Elbrich positie om in de laatste honderd meter toe te slaan. Helaas kwam ze ten val, waardoor ze  naast het podium belandde. 

De B-Junioren Daniek Sipma en Lars Straver reden bij gebrek aan leeftijdsgenoten mee met de Senioren, Daniek reed keurig haar zestien rondjes uit. Lars Straver had nog wel even zin om door te rijden. Hij streed vijftig rondes lang volop mee met de grote mannen en reed naar de derde plek in de wedstrijd achter clubgenoot Henk Dijkman. Die deed nog een ultieme poging om een ontsnapte rijder te achterhalen Maar op de streep kwam hij helaas vijf meter tekort.

In het voorjaar is er nog een baanmarathon. Daarna zal het klassement over de twee wedstrijden worden opgemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Heb je zin om dan ook mee te doen? We houden je op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.