Gewest Fryslân schrapt aparte marathonwedstrijden voor dames

Het bestuur van de Marathoncommissie Gewest Fryslân heeft besloten om met onmiddellijke ingang geen aparte marathonwedstrijden voor de dames meer te organiseren. De aanleiding hiervoor is de geringe belangstelling die er was  voor de wedstrijd van maandag 21 oktober in Thialf. De dames zullen voortaan in de wedstrijden van de heren meerijden.

De dames die zich al opgeven voor de marathonwedstrijden, zullen op basis van tijden gereden op de 1500 meter worden ingedeeld in de categorie C1, C2 en C3 bij de heren. Voor de dames zowel B junioren alsmede Senioren, zal na elke wedstrijd wel een eigen klassement worden opgemaakt op basis, zoals dit ook van toepassing is op de heren die deelnemen in de Senioren-groepen.

Tijdens de eerste marathonwedstrijd op 21 oktober in Thialf heeft een aantal dames al meegereden in de C2 categorie. Ze waren daar zeer enthousiast over. Het bestuur van de gewestelijke Marathoncommissie is van mening dat deze opzet meer plezier en strijd met zich mee zal brengen in het klassement voor de dames. Bovendien geeft het de dames een extra stimulans om zich te meten met overige rijders.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.