Ferwerters voor het eerst serieus aan de bak

De afgelopen weekenden waren er ook al wedstrijden. Maar daar kon je merken dat de druk er nog niet was. Zondag 6 oktober moest het gaan gebeuren. In veel schaatsagenda’s was die datum al met een rode pen omcirkeld als eerste echte krachtmeting.

Je merkt het zondag meteen als je de Elfstedenhal binnenloopt. In het schaatscafé is het drukker en ook rond de baan wemelt het van actieve mensen. De jury maakt de baan klaar voor de wedstrijd, de schaatsers doen geconcentreerd hun warming up en de coaches zijn druk bezig om hun pupillen vol vuur op het ijs te krijgen. Heel wat anders dan de afgelopen weken, toen het nog een stuk rustiger was.

Vandaag moet het gaan gebeuren. De eerste wedstrijd om de Fryslân Cup, de eerste stap richting de finale in maart 2020 in Thialf. Spanning doet soms rare dingen met schaatsers. De een verstijft en begint fouten te maken, terwijl de ander juist druk nodig heeft om te presteren. De emoties op het ijs variëren vandaag van teleurstelling op het gezicht door een valpartij of een slechte rit tot een blij gezicht van verbazing over de uitstekende tijd, die zojuist is gereden.

Het seizoen is nog pril. Er valt nog veel te winnen de komende maanden. Maar toch, een lekkere eerste wedstrijd geeft wel vleugels. Trainster Yldau Visser helpt vandaag de schaatsers van de Ferweter Iisclub om het seizoen goed te beginnen. Bij de meeste schaatsers lukt dat prima. De eerste stappen naar een succesvol seizoen zijn gezet. We zijn benieuwd hoeveel prijzen dit aan het einde van de rit gaat opleveren.

Hieronder vind je het document met alle uitslagen.

Elfstedenhal, gewestelijke wedstrijd alle cat (2)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.