Ferwerter Marijke Groenewoud wint eerste marathon in Amsterdam

Marijke Groenewoud heeft zaterdagavond in Amsterdam de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijdster van de Ferwerter Iisclub, die uitkomt voor Ziuz, was de sterkste van een kopgroep van drie rijdsters. 

Halverwege de wedstrijd pakte Marijke Groenewoud samen met Loes Adegeest en Beau Wagemaker een ronde voorsprong op het peloton. Het trio hield stand en Marijke Groenewoud was in de finale veel te sterk voor haar medevluchters.

De overwinning van zaterdagavond was de eerste van Marijke Groenewoud op het landelijke seniorenniveau. In het verleden won ze al de nodige nodige juniorenwedstrijden onder de vlag van de Ferwerter Iisclub en Team Frysk.  Marijke Groenewoud rijdt nu voor het derde seizoen onder de hoede van coach Jillert Anema. Twee jaar geleden eindigde ze als eens als tweede in een wedstrijd om de KPN Marathon Cup in Heerenveen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.