“Ijswennen” tijdens de eerste gewestelijke wedstrijd

Zondagmiddag stond de eerste gewestelijke wedstrijd in de Elfstedenhal op het programma. Een eerste kans voor de Friese schaatsers om vroeg in het seizoen een wedstrijd te rijden. De meesten hadden pas een training achter de rug. Met zo weinig training in de benen was het dus een echte nulmeting.

Je hebt ze er wel bij, hoor! Mensen die ongetraind een dijk van een wedstrijd kunnen schaatsen. Maar de meeste schaatsers groeien in de loop van het seizoen. Na amper een training kun je dus niet echt spreken van een een serieuze test. Voor de meeste schaatsers was de wedstrijd van zondag gewoon een feestje. Een feestje, omdat ze na ruim een half jaar wachten eindelijk dit weekend weer op het ijs konden staan. En dan pak je natuurlijk dat eerste weekend ook meteen even een wedstrijd mee om dat te vieren. Welke tijd je rijdt, is dan nog niet zo belangrijk. Er werden door leden van de Ferwerter IIsclub amper PR’s gereden. Alleen degenen die al meer dan een keer op het ijs hadden gestaan, waren de gelukkigen.


Volgend weekend staat er pas echt iets op het spel: de eerste wedstrijd om de Fryslân Cup. De schaatsers hebben dus alle redenen om deze eerste trainingsweek flink aan de bak te gaan. Want volgende week zijn de eerste punten te verdienen op weg naar de finale van de Fryslân Cup in het voorjaar. Want een goed begin is het halve werk!

Druk op de link hieronder de uitslagen van de wedstrijd van zondag

Elfstedenhal, gewestelijke wedstrijd alle cat (1) 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.