Succes voor Ferwerters tijdens Vikingrace

De rijders van de Ferwerter Iisclub hebben tijdens de eerste dag van de Vikingrace uitstekend gepresteerd. Een aantal rijders wist zelfs medailles binnen te slepen.

Misschien moesten de jongste rijders van de Ferwerter Iisclub tijdens de eerste afstand nog even de spanning van zich afrijden. Maar tijdens de tweede afstand was het raak. Mayke Vriesinga behaalde de derde plaats op de 500 meter bij de twaafjarige meisjes. Mats Bendijk mocht bij de twaalfjarige jongens nog een trede hoger op het podium staan. Hij reed twee keer een PR op de 500 meter. Met zijn tweede 500 meter verdiende hij een zilveren medaille

Gert Wierda spande vandaag de kroon. Hij reed zowel op de 500 meter als de 3000 meter een PR. Daarmee behaalde hij op de 500 meter de tweede plaats. Maar op de 3000 meter was Gert iedereen de baas. Hij bleef met zijn winnende tijd maar een fractie boven de grens van vier minuten.

Zaterdag is dag twee van de Vikingrace. Er zal ook dan weer het nodige gebeuren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.