NK ScholenPloegenAchtervolging

De Ferwerter Iisclub was dit jaar weer goed vertegenwoordigd op het NK SPA in Breda. Tijdens de finale op dinsdag 12 maart zijn Adwin Swart, Jelmer Russchen en Wietse van der Wal eerste geworden. Zij kwamen uit voor het Dockinga College Ferwert.

Van harte gefeliciteerd mannen!

nkspa.nl

1 reactie

  1. Sjoukje Poortinga op zegt:

    Ook was de Ferwerter iisclub goed vertegenwoordigd door Dockinga Dokkum.
    Reinder Poortinga(15), Rudmer van der Veen(14) en Raya Roemers(13) zijn in de zware categorie heren 15/16/17 jaar heel knap tweede geworden. Zij verbeterden hun eigen PR elke omloop met bijna een seconde, om te eindigen in de finale met de tijd 1.53.52 over 3 ronden.
    Hun tactiek was dat Reinder ging starten en 1 1/2 ronde doortrok, daarna nam Rudmer de laatste 1 1/2 ronde voor zijn rekening. De jongens probeerden hun slag iets te verkorten zodat Raya in hun slag kon blijven rijden.

    De leden Jildou Hoekstra en Lisanne kwamen samen met Hennie de Vries en Jildou Schaaf uit bij de dames licentiehouders. Zij zijn in deze snelle categorie ook tweede geworden. Zij hadden in de finale over 4 ronden maar een kleine achterstand van een paar tienden op nummer 1. Lisanne trok steeds de start aan en daarna verrichtte Jildou Schaaf het meeste kopwerk, zodat de dames in een mooie trein over de baan trokken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.