Gert Wierda wint de Vikingrace

De Ferwerter Iisclub heeft een nieuwe winnaar van de Vikingrace binnen haar gelederen. Gert Wierda sleepte bij de Jongens 15 jaar de hoofdprijs binnen.

Gert legde de basis voor zijn overwinning op de eerste dag met een tweede plek op de 500 meter en een eerste plek op de 3000 meter. Gisteren ging het iets lastiger. Maar mag je daar met een tweede plek op de 1000 meter en brons op de 1500 meter wel van spreken? Het was gewoon genoeg voor goud!

Verrassend was het zilver voor Mats Bedijk bij de Jongens 12 jaar. Alhoewel verrassend? Mats is alleen maar steeds beter gaan schaatsen tijdens dit seizoen. Ook tijdens de Vikingrace reed hij op elke afstand een PR. De tweede plaats in het eindklassement was dan ook meer dan een kroon op het werk.

Mayke Vriesinga viel net buiten de prijzen. Na alle vier afstanden stond ze op de vierde plaats. Misschien zuur, maar het is toch gewoon een hele knappe prestatie? Ook alle andere Ferwerters reden naar vermogen. Soms met een beetje pech, zoals Jildou Hoekstra, die viel in de laatste bocht van de 1000 meter. Maar er waren ook geluksmomentjes, zoals bij Johan Talsma na een PR op de 500 meter.

Coach Douwe Brouwer liep in ieder geval tevreden door Thialf. Wil je weten waarom? Kijk dan hier maar even naar de uitslagen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.