De Zilveren Bal: De officiële aftermovie staat online!

Het is alweer een week geleden dat De Russische Angelina Golikova en Japanse Yuma Murakami de vierde editie van De Zilveren Bal wonnen. Golikova bleef in de finale Janine Smit en Konami Soga (JPN) voor, Murakami versloeg in de finale Laurent Dubreuil (CAN) en B-junior Stefan Westenbroek.

Baanrecord
Golikova noteerde in de halve finale een baanrecord (10.352) en in de finale kwam ze uit op een tijd van 10,37. De Russische sprintster had een grote voorsprong op de nummer twee Smit (10,59) en Soga (10,6) en nam de titel over van Karolína Erbanová, die afgelopen seizoen haar schaatsen aan de wilgen hing.

Golikova “Ik was nerveuzer dan tijdens de Spelen. Het was supergaaf!”

Murakami noteerde in de finale 9,63 en hield daarmee de Canadees Dubreuil (9,79) en Westenbroek (9,85) achter zich. Westenbroek haalde knap de finale. De B-junior versloeg in zijn halve finale onder meer Gerben Jorritsma en verzekerde zich daarmee van een podiumplek. De winnaar van vorig jaar, Michel Mulder, strandde in de halve finale.

Ondanks dat Dubreuil de finale niet won, was hij lovend over het evenement. “Dit is één van de mooiste wedstrijden uit mijn carrière. Ik kom volgend jaar zeker terug om revanche te nemen!”.

Aftermovie
Ook dit jaar is er weer een prachtige aftermovie gemaakt. Bekijk hier snel de officiële aftermovie! Deze aftermovie willen wij graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien, dus deel de video gerust! Heb je geen Facebook? Bekijk dan hier de aftermovie.

Golikova “Dit is één van de mooiste wedstrijden uit mijn carrière.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.