Bij het scheiden van de markt…….

Zondagmiddag, alweer de laatste baanwedstrijd. En bovendien de laatste kans op succes. Bij sommigen is het tankje leeg aan het einde van het seizoen. Anderen willen op de valreep nog een PR meepakken.

Zo begin je aan een schaatsseizoen. Maar voordat je met je ogen kunt knipperen, is het alweer voorbij. Begin maart, het buitenleven zou alweer moeten beginnen. Maar boven de 11Stedenhal klettert de regen op het dak en raast de wind. Het lijkt wel of de herfst begint. Maar slecht weer zorgt ook vaak voor snel ijs.

Snel is het ijs zeker. Deelnemers in de juiste vorm scherpen hun beste tijden op de valreep nog even aan. Vooral bij de jongste schaatsers op de 100 meter regent het PR’s. Ook bij de oudere schaatsers vallen de nodige PR’s te noteren. Alhoewel sommige schaatsers al over hun top van het seizoen zijn en zichtbaar snakken naar het voorjaar.

Een enkeling zal nog meedoen aan De Zilveren Bal, maar de meeste schaatsers houden even rust en gaan daarna door met andere activiteiten. Het slechte weer mag nu dus snel verdwijnen en ruimte maken voor de zon. Iedereen kan dan buiten onder aangename omstandigheden de accu weer opladen voor het komende schaatsseizoen met frisse energie en sterke benen..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.