Nog één keer ijspret op zaterdagmiddag!

Wat is het zaterdagmiddag gezellig in de 11stedenhal. Heel veel schaatsers en trainers houden zich aan de ‘dresscode’ van de laatste zaterdagmiddagtraining en leven zich uit.

Het lijkt wel of iedereen ‘ontdooit’ tijdens de laatste training. Het hele jaar doet iedereen zijn stinkende best(ook met veel plezier), maar op de laatste zaterdag is alles anders. Voorjaarszonnestralen prikken door de ramen van de 11Stedenhal. Iedereen lijkt zich te realiseren dat het tijd is voor de laatste rondjes op het ijs. Het wordt tijd om de skeelers en racefiets klaar te maken voor het zomerseizoen.

En omdat het de laatste keer is, rijden ze aan het einde van de training voor een keer met de klok mee en lopen ze op blote voeten over het ijs. De familie langs de kant geniet ook zichtbaar van de onwennigheid in de bochten en de grimassen door de koude voeten. Vandaag kan alles, regels lappen ze voor even aan de laars. Op de middenbaan rennen de jongste schaatsers ook over het ijs. Daar liggen nog een paar mooie hindernissen. Het lijkt wel op hordenlopen.

Ook komt in een aantal gevallen de ware aard naar boven. Schaatsers blijken Daltons te zijn. Maar ook andere streepjespakken zijn populair. Ook schaatsen sommige trainers liever op houtjes in kledij van weleer, komt de tijger los in een trainer en voelt een ander zich behoorlijk uitgemolken. Alle kasten zijn opengetrokken en komend weekend trekken ze misschien naar het carnaval in het Zuiden?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.