Uitslagen en wedstrijdverslag IFK 2018

1e Iepen Frysk Kampioenschip Pupillen sterk van start
Doe het maar eens! 121 jonge schaatsers laten rijden in 130 ritten over diverse afstanden. En daarna nog eens acht marathons organiseren. En dat allemaal binnen een tijdsbestek van drie uur. De vrijwilligers van de Ferwerter Iisclub deden het op donderdag 27 december tijdens het 1e Open Friese Kampioenschap Pupillen in de 11Stedenhal in Leeuwarden.

Vooraf twijfelde de Technische Commissie van de Ferwerter Iisclub of het allemaal zou lukken. Maar door een gedegen voorbereiding en een ware krachtinspanning kon een hele zwerm jonge schaatsers van de dertien ijsverenigingen uit het Gewest Fryslân genieten van een mooie schaatsochtend. De Pupillen Jongens en Meisjes A tot en met D streden in acht categorieën om de Open Friese Titel. Maar liefst 75 persoonlijke records werden aangescherpt tijdens heel veel spannende ritten over 100, 300 en 500 meter.

SAMSUNG CSC

De wedstrijd werd afgesloten met een marathon voor iedere afzonderlijke categorie. Tijdens een marathon wint niet altijd de snelste, maar juist de slimste. De schaatsers loerden naar elkaar en drongen elkaar de koppositie op. Pas aan het einde van de meeste marathons sloeg de vlam in de pan. Het tempo ging omhoog en de strijd brak los. Helaas ook met een enkele valpartij, gelukkig zonder ernstige gevolgen.

De prijswinnaars werden na afloop gehuldigd door een echte marathoncrack en lid van de Ferwerter Iisclub, Marijke Groenewoud. Zij schittert tegenwoordig aan de zijde van Irene Schouten in het marathonpeloton. Marijke legde de basis voor haar prestaties bij de Ferwerter Iisclub en tijdens interclubwedstrijden in het Gewest Fryslân. Misschien hing ze donderdag wel een van haar opvolgers een medaille om de hals?

Hierbij de uitslagen van het Open Fries Kampioenschap voor pupillen gehouden op 27 december.

Klik hier voor de Uitslagen

SAMSUNG CSC

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.