Schaatsers knallen weer in de 11Stedenhal

Drie weken geleden beloofden we voor zondag regen en storm. Slecht weer gaat meestal gepaard met lage luchtdruk. En dat is in de regel een garantie voor snelle tijden. Maar wie zondag naar buiten kijkt, maakt zich toch zorgen.

Een blauwe lucht en volop zon. Toch wel een dingetje, als je zondag van plan bent om je PR’s aan te scherpen. Toch komen er ondanks de herfstvakantie veel schaatsers vol goede moed naar de 11Stedenhal in Leeuwarden. Bij de jongsten rijden er ook een paar hun eerste wedstrijd. Het is dan best een uitzoekerij om op tijd aan de start te staan en het juiste bandje om je arm te doen. Maar met een beetje hulp komt alles goed.
Het lijkt wel of de meeste schaatsers op de eerste afstand nog even wakker moeten worden. Er wordt niet zo verschrikkelijk hard gereden. Het regent geen PR’s. Rust is goed voor een sporter. Maar werkt dat uurtje extra rust door de wintertijd misschien averechts? Of is het toch de luchtdruk?
Nadat de duisternis tegen half zes langzaam invalt, wordt het tijd voor de langere afstanden. Opeens rijden de schaatsers wel snelle tijden en regent het PR’s. Zal iedereen nu opeens toch wakker zijn? We sluiten de avond af met mooie duels en hier en daar zelfs toptijden. De meeste rijders gaan zeker met een goed gevoel naar huis.

De komede weken zijn er weer volop wedstrijden in de11Stedenhal. Over luchtdruk gaan we dan niet meer praten. Wel over “de kop ervoor” en “gewoon knallen op het ijs”.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.