Clubwedstrijden op Sint Maarten, maar de beloning volgt later

(uitslagen onderaan bericht toegevoegd)

De Elfde van de Elfde, wat doe je dan als lid van de Ferwerter Iisclub? Ga je met je lampion zingend langs de deuren of bind je je schaatsen onder voor de clubwedstrijden? Daarom is het misschien iets rustiger dan normaal tijdens de clubwedstrijden. Maar het plezier en spektakel zijn er niet minder door.

Voor een aantal rijders is het de eerste kennismaking met wedstrijdrijden. Sommigen startten zaterdag zelfs hun training nog op de kleine baan. Tijdens de training werden ze gepromoveerd naar de 400-meterbaan. En passant, meldde hoofdtrainer Douwe Brouwer ook nog even dat ze zondag aan de clubwedstrijd mochten meedoen. Er blijven dus vandaag wat lampionnetjes ongebruikt in de hoek liggen.

Wat is nu de grote bonus van je eerste wedstrijd? Juist, je rijdt altijd een persoonlijk record, beter bekend in de schaatswereld als een PR. Veel blije gezichten lopen er na de 100-meters door de 11Stedenhal. Deze afstand rijden niet alle schaatsers regelmatig, dus verschijnen er veel PR’s op het scorebord in de hal. Ook op de 300- en 500-meter schiet een aantal rijders flink uit de slof en roept de speaker regelmatig om dat er alweer een PR is gereden.
Geen PR’s op de marathons, maar wel strijd tot het bittere einde. Bij de jongste deelnemers eindigen de wedstrijden in een waar slagveld. De oudere rijders volgen een andere tactiek. Daar brandt de strijd vaak pas los in de laatste twee rondes. Door de hoge snelheid gaat het hier en daar ook soms mis. Maar gelukkig komen de deelnemers er zonder kleerscheuren af. Voor de jury levert de eindsprint van de laatste marathon een hoop gepuzzel op. Naar verluidt zijn de wijzen er nog steeds niet over uit wie nu op de finishfoto zijn schaats als eerste over de streep drukt.

Vandaag zijn er nog geen gevulde emmers en medailles voor de schaatsers. Dat gebeurt in het voorjaar tijdens de tweede serie clubwedstrijden. Daar kunnen de leden van de Ferwerter Iisclub eremetaal en een emmer vol lekkers afhalen. Nee geen snoep, maar hutspot! Maar de Hutspotrace kent één groot voordeel: je hoeft niet met een lampion te schaatsen!

Uitslagen:

Uitslagen Afstanden

Uitslagen Marathons

 

Bijlagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *