11STEDENHAL IS EEN “SCHAATSMAGNEET”

Thialf heeft de naam de snelste baan van ons land te zijn. Maar de 11Stedenhal heeft ook in een paar jaar een mooie reputatie opgebouwd. Het is de baan waar schaatsers uit het hele land graag hun wedstrijden afwerken.


Goed ijs, een prettige atmosfeer en een ijzersterke wedstrijdorganisatie, het zijn zomaar een paar argumenten van rijders van elders om helemaal naar Leeuwarden af te reizen om een wedstrijd te schaatsen. Thuisrijders van de 11Stedenhal weten niet beter. Maar eigenlijk zijn ze gewoon door en door verwend.
Maar liefst 160 schaatsers verschijnen zondag aan de start. Veel rijders van elders scherpen hun persoonlijke records aan. Dat is niet zo bijzonder, omdat ze vaak op minder snelle banen rijden. Maar dat ook veel thuisrijders hun snelste tijden neerzetten, betekent dat het met de kwaliteit van het ijs wel snor zit. Ook zijn er een paar pechvogels. Op volle snelheid kunnen ze helaas hun balans niet bewaren en maken ze soms op pijnlijke wijze kennis met de keiharde ijsvloer.

We weten zeker dat veel rijders vanavond met een goed gevoel huiswaarts keren. De rijders van elders zullen zeker enthousiast aan anderen vertellen over de geweldige ijsbaan in Leeuwarden. De clubs in Leeuwarden zijn daar niet rouwig om. Want hoe meer concurrenten naar de 11Stedenhal komen, hoe beter de eigen rijders zullen worden. Na drie jaar al een “schaatsmagneet” zijn, waar zal dat de komende jaren toe leiden? In een schaatshal dertig kilometer zuidelijker krabben ze zich al achter de oren.

Jurgen Straver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *